☎️مشاوره با پزشکان داروساز:
🌅صبح ها از ساعت 8:00 تا 16:00 :  ​65235660-021
🌇عصر ها از ساعت 16:00 تا 8:00  :  ​65232090-021  
🎧مشاوره آنلاین در واتساپ             : 8343612-0935  

خواص روغن جوجوبا برای سلامت پوست و مو که باور نخواهید کرد

دکتر رویا میرنظامی دکتر رویا میرنظامی
10 12 1399
0 از 1 رای
خواص روغن جوجوبا برای سلامت پوست و مو که باور نخواهید کرد
26

روغن جوجوبا چیست؟

جوجوبا گیاهی است که در مناطق کویری مانند مناطق خشک جنوب غربی آمریکا و شمال مکزیک رشد میکند. روغن جوجوبا از دانه های این بوته تولید میشود و معمولا به رنگ زرد بوده و بافتی مومی دارد. روغن جوجوبا از طریق فشرده سازی در دمای سرد استخراج می شود که این فرآیند به حفظ ارزش غذایی غنی این روغن کمک میکند. متخصصان زیبایی سالهاست که از روغن جوجوبا برای مصارف بهداشتی و زیبایی استفاده میکنند زیرا این روغن، فواید بسیار زیادی برای پوست و مو دارد که از شنیدن آنها قطعا متعجب خواهید شد. تیم تحریریه مجله مهتاطب، در این مقاله خواص روغن جوجوبا را به شما کاربران عزیز معرفی خواهد کرد.

خواص روغن جوجوبا برای موی سر

مرطوب کننده و نرم کننده مو

جوجوبا به این دلیل که یک ترکیب روغنی است، می توان از آن به عنوان یک مرطوب کننده یا نرم کننده مو استفاده کرد و آن را داخل شامپوهای خود اضافه کنید. جوجوبا همچنین حاوی اسیدهای چرب میباشد که از خشکی، شکستگی، شکافتن و آسیب ناشی از حرارت موها محافظت میکند.

ضد شوره

علت اصلی ایجاد شوره، خشکی پوست سر میباشد اما روغن جوجوبا می تواند پوست سر را مرطوب کند و در نتیجه به عنوان یک شامپوی ضد شوره مورد استفاده قرار بگیرد. این روغن، حاوی اسید پالمیتیک و اسید استئاریک میباشد که هردو برای تهویه و محافظت از مو بسیار مفید هستند. هیدراتاسون اضافی می تواند به جلوگیری از شوره سر و خارش آن کمک کند.

سرشار از ویتامین های ضروری برای رشد مو

جوجوبا سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که باعث تغذیه و تقویت مو می شوند مانند ویتامین C، ویتامین E، ویتامین های گروه B، مس و روی.

کنترل و درمان ریزش مو

تحقیقات نشان میدهند که روغن جوجوبا فولیکول های مو را مرطوب کرده و از این طریق ریزش مو تا حد زیادی کنترل می شود، از طرفی، روغن جوجوبا باعث تقویت مو شده و ضخامت مو را افزایش میدهد. 

به تعویق انداختن سفید شدن مو

کمبود مس می تواند منجر به از بین رفتن رنگدانه های مو و در نتیجه سفیدی مو شود اما روغن جوجوبا همراه با آنتی اکسیدان ها ی محافظ مانند ویتامین C و E که حاوی مس هستند می توانند به تاخیر روند سفیدی مو کمک کنند.
 

روغن جوجوبا برای مو.

 

طریقه استفاده از روغن جوجوبا برای مو

استفاده مستقیم

قبل از استفاده از روغن جوجوبا، باید آن را گرم کنید. برای این کار می توانید روغن را داخل یک گلدان یا کاسه ای که مناسب مایکروویو و گاز است قرا دهید. برای موهای کوتاه، 1 قاشق غذاخوری و برای موهای بلند، 2 قاشق غذاخوری روغن جوجوبا بریزید. این روغن را باید رویی موهای نزدیک به پوست سر بمالید و اجازه دهید 20 دقیقه روی آن بماند. سپس موهای خود را با شامپو بشویید.

توجه داشته باشید که از مالیدن این روغن به طور مستقیم بر روی پوست سر خودداری کنید، خصوصا برای جلوگیری از شوره سر یا خشکی پوست، بهتر است حدود 1 تا 2 قطره را روی پوست خود بریزید. 

افزودن به شامپو یا نرم کننده

روش دیگر در استفاده از روغن جوجوبا برای مو، اضافه کردن حدود 3 تا 5 قطره از آن به شامپو یا نرم کننده ای است که معمولا استفاده میکنید.

خرید محصولاتی که حاوی روغن جوجوبا هستند

در این روش، بهتر است به دنبال محصولی باشید که روغن جوجوبا یکی از ترکیبات طبیعی آن باشد. این روش، ساده ترین روش نحوه استفاده از روغن جوجوبا است. 

خواص روغن جوجوبا

 

مزایای روغن جوجوبا برای پوست

مرطوب کننده پوست

همانطور که پیشتر در این مقاله اشاره کردیم، جوجوبا خاصیت روغنی دارد و به همین دلیل می تواند رطوبت پوست را نگه دارد، بنابراین . به عنوان یک کرم مرطوب کننده می توان از آن استفاده کرد. جوجوبا  از ایجاد عفونت های باکتریایی و آکنه جلوگیری میکند.

حاوی آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال

روغن جوجوبا به طور طبیعی حاوی ویتامین E می باشد و همین ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند، یعنی با هر آلاینده و سمی که داخل هواست و به پوست میچسبد، مبارزه میکند. از طرفی تحقیقات نشان داده که روغن جوجوبا حاوی خواص ضد قارچی و ضد میکروبی است اما هر نوع قارچ یا باکتری را از بین نمیبرد. این روغن باکتری هایی که باعث بیماری سالمونلا، عفونت E.coli و کاندیدا می شوند را از بین میبرد.

درمان آکنه

شواهدی نشان میدهد که روغن جوجوبا می تواند بر جلوگیری و درمان آکنه تاثیر گذار باشد. این شواهد حاکی از آن است جوجوبا خواص ضد التهابی، مرطوب کننده و ضد میکروبی طبیعی دارد که باعث تسکین بیماری های پوستی و آکنه می شود. البته نمی توان تنها از این روغن برای بهبودی آکنه استفاده نمود زیرا جوجوبا فقط برای بهبودی آکنه خفیف مفید است.

کنترل تولید سبوم 

فرم و ظاهر روغن جوجوبا طوری است که بسیار شبیه سبوم تولیدی بدن است در نتیجه پوست شما نمی تواند تفاوت بین آنها را تشخیص دهد. این مسئله باعث کنترل میزان تولید سبوم شده، منافذ پوست مسدود نیمشود، پوست مرطوب شده و در نتیجه باعث کاهش بروز آکنه می شود.

افزایش تولید کلاژن پوست

کلاژن پروتئینی است که در پوست، مفاصل و همچنین قسمت های دیگر بدن که از غضروف ساخته شده اند، تولید می شود. با افزایش سن، میزان تولید کلاژن کاهش می یابد اما با مصرف روغن جوجوبا می توانید تا حدی تولید کلاژن را افزایش دهید.

تسکین اگزما و پسوریازیس

روغن جوجوبا خاصیت ضد التهابی و درمانی دارد که از همین خاصیت برای کسانی که بیماری های پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و خشکی پوست دارند بهره میبرند.

شواهد نشان میدهد که اگر ویتامین E با سایر آنتی اکسیدان ها ترکیب شود، می تواند از پوست در برابر رادیکال های آزاد خورشید محافظت کند و چه ماده ای بهتر از روغن جوجوبا؟ روغن جوجوبا حاوی ویتامین E و آنتی اکسیدان ها است و به همین خاطر در بعضی از کرم های ضد آفتاب از آن استفاده میکنند. 

همچنین بعضی از تحقیقات نشان میدهد که رطوبت داخل جوجوبا می تواند آثار آفتاب سوختگی را تا حدی کاهش دهد. 

کاهش چین و چروک

هیچ تحقیق معتبر و علمی ثابت نکرده که روغن جوجوبا تاثیر مستقیم بر روی جلوگیری و درمان چین و چروک صورت دارد اما به نظر میرسد که قدرت آنتی اکسیدانی جوجوبا ممکن است به کند شدن علائم پیری و چین و چروک ها کمک کند. 
 

نحوه استفاده از روغن جوجوبا برای پوست

 

طرز استفاده از روغن جوجوبا برای پوست

روغن جوجوبا نیازی به رقیق شدن ندارد و میتوان آن را مستقیما روی پوست قرار داد اما قبل از استفاده آن، مقدار بسیار کمی از روغن را روی ناحیه کوچکی از پوست خود قرار داده تا مطمئن شوید که حساسیت ندارید. نحوه استفاده از روغن جوجوبا برای پوست:

  • حدود 3 یا 4 قطره از روغن جوجوبا روی باروی داخلی خود مالیده و دور آن باند بپیچیده و 24 ساعت صبر کنید.

  • بعد از 24 ساعت ناحیه مورد نظر را نگاه کنید و اگر هیچ نشانه ای از کهیر، قرمزی یا کبودی وجود ندارد می توانید از آن استفاده نمایید. 

  • روغن جوجوبا را می توانید برای درمان آکنه، چین و چروک و مرطوب کردن پوست، روی پوست خود بمالید و یا اینکه برای آرامش لب های ترک خورده تان، آن را ری لب خود بمالید.

  • برای درمان آکنه می توانید روغن جوجوبا را با سایر مواد طبیعی ترکیب کرده و یک ماسک جوجوبا بسازید. 

  • یکی از مصارف مهم و رایج روغن جوجوبا، پاک کننده آرایش و مرطوب کننده دور چشم میباشد. برخلاف روغن ها و مواد آرایشی دیگر، جوجوبا هیچ ضرری برای پوست اطراف چشم ها ندارد و می توانید از آن برای پاک کردن آرایش روزانه خود استفاده نمایید.
     

مضرات روغن جوجوبا

مصرف این روغن تقریبا برای تمام افراد بی خطر و ضد حساسیت میباشد اما بازهم برای جلوگیری از ایجاد هرگونه کهیر، خارش یا قرمزی، طبق راهنمای بالا اول روی ناحیه کوچکی از پوست خود، آن را امتحان کنید.

 

طریقه استفاده از روغن جوجوبا


سخن پایانی

روغن جوجوبا خواص و فواید بسیار زیادی برای پوست و مو دارد که در این مقاله سعی کردیم به آنها بپردازیم. برای اینکه بهترین نتیجه را از مصرف این روغن بگیرید، بهتر است روغن جوجوبای اصل را تهیه کنید. برای خرید روغن جوجوبای اصل و سایر مواد آرایشی و بهداشتی به داروخانه آنلاین مهتاطب مراجعه نمایید.

منابع: 

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/jojoba-oil-for-face#side-effects-and-risks

https://www.healthline.com/health/jojoba-oil-for-hair#uses

مقالات پیشنهادی
6 خاصیت شگفت انگیز آلوئه ورا
چگونه موهای اسیب دیده را درمان کنیم؟

خواص عسل برای پوست صورت
 

برچسب‌ها:
دیدگاه شما
4.8 /5 20 5 1

مطالب مرتبط

محصولات مرتبط

1 همیشه اولین باشید با عضویت در خبرنامه ایمیلی مهتاطب، پیش از همه از جدیدترین محصولات و تخفیف‌ها آگاه شوید
خواص مواد دارویی خواص روغن جوجوبا برای سلامت پوست و مو که باور نخواهید کرد Average rating: 4.40268650055057, based on 89 reviews from $0.0000 to $0.0000